Askartelua

Tehdään autoon koiraverkko kompostikehikostaTähän pitäisi saada verkot sekä takaluukkun kohdalle että etu- ja takapenkin väliin...
Työvälineet: Kaksi pakettia kompostikehikkoa Biltemasta a 9,9 euroa. Paketti mustia UV-suojattuja 19 cm pitkiä nippusiteitä 4 euroa Biltemasta. Pultti- eli voimapihdit koosta riippuen 10-75 euroa. Jos sinulla ei ole isoja pihtejä, voit käyttää rautasahaa mutta se on hidasta hommaa. Sakset tai sivuleikkurit tarvitaan nippusiteiden leikkaamiseen.Mallataan ensin vähän... Tähän autoon sopii hyvin kaksi verkkoelementtiä rinnan ilman että tarvitsee tehdä mitään täytepaloja. Kiinnitetään elementit toisiinsa nippusiteillä.

Jos kompostikehikon verkko tuntuu liian kevyeltä koirallesi, voit laittaa kaksi kerrosta verkkoa ja kiinnittää ne toisiinsa, lopputulos on paljon jäykempi. Tämä tietty tuplaisi kustannukset. Voit myös kiinnittää verkkoon puurimoja tai jotain.Farmariautoissa on takaseinässä tai - useammin - lattiassa kiinnityskoukut. Kiinnitetään verkko semmoisiin. Tässä kuvassa vasemmalla on koukku takaseinässä. Lattiassa oleva valkoinen laatta on vipu joka avaa luukun jonka alla on vararengas.Taivutetaan verkon yläpää siten, että se nojaa kattoon. Varmistu, ettei mitään teräviä kärkiä tms. ota kiinni kattoon tai muutoin sinulla on kohta reiällinen katto. Kiinitetään verkon yläpää takaluukun saranoihin näin. Koska nippusiteet ovat liian lyhyitä joudut ketjuttamaan niitä peräkkäin. Katso että nippusiteen neliskanttiset päät eivät ota kiinni tiivisteeseen, ettei tiiviste kärsi.Takaluukku menee hienosti kiinnikin. Tältä näyttää koirasi näkövinkkelistä. Nippusiteiden päät on jo katkottu.No niin, valmista tuli! Aikaa meni 20 minuuttia.Laitetaan vielä toinen verkko estämään silkkivinttikoiranpentu Oonaa tuhoamasta kyniäni ja CD-koteloitani sillävälin kun esim. tankkaan. Oona on pieni ja vikkelä ja tuhoisa, mutta tosi tosi söötti :)

Tämä auto on niin pieni, että verkko pysyy paikallaan penkkien puristuksessa tosi hyvin ilman kiinnitystäkin. Verkkoa voisi kyllä kiinnittää turvavöiden pidikkeisiin ylhäällä ja alhaalla ja päänojien jalkoihin, jos olisi tarvetta. Ovien pitää mennä kiinni mutta samalla verkkoa ei saa voida kiertää sivusta. Varmistu, ettei verkko ota kiinni lasiin.Tämä verkko ei mene niin jämptisti paikalleen kuin takana. Yläpäähän jää pieni aukko joten sahataan kolmannesta kompostikehikkoelementistä pieni pala jolla tukitaan aukko.Jälleen huntun näkökulmaa. Huomaa taas, että kattoa vasten ei saa olla mitään teräviä kärkiä tms. Ja käännä katkaistujen nippusiteiden päiden terävät reunat pois päin koirista, etteivät saa pään tynkää silmäänsä jossain äkkijarrutuksessa.

Jos verkko tuntuu fletkulta, voit laittaa toisen kerroksen, tai kiinnitellä tätä vielä vaikka kauhukahvoihin.

Aikaa meni tähänkin 20 minuuttia. Jälkeä ei voi sanoa siistiksi, mutta hinta-laatusuhde on erinomainen :) Ja sitten ei muuta kuin tien päälle kohti maastokisaa tai näyttelyä. Muista kuitenkin että tämmöinen verkko ei varmaan pidättele kaikkein vahvimpia, suurimpia tai raivoisimpia koiria. Eikä tietenkään myöskään niitä houdini-koiria jotka muutenkin aina kykenevät pakenemaan kun silmä välttää.

Takaisin pääsivulle